Familiedag med isfiskekonkurranse ved Eiksetra/Garsjø i Lier

Arrangør:  Lier kommune (Kristoffer Øverland) og Drammens Sportsfiskere (Hans Petter Nyhuus)

Det var en fin dag på Garsjø på søndag,  med hele 18 familier (53 stykker) som deltok i konkurransen.  I eliteklasser deltok 9 stykker, så totalt var 62 fiskere på isen. Ca 15-16 kg med abbor ble dratt opp og noen få ørreter lot seg også lure.  På Eiksetra hadde personalet fyrte opp i bålpannen ute, samt en inne i lavvoen når vi kom på morgenen.

Startskuddet for fiskekonkurransen gikk kl. 1100, med fiske frem til klokken 1400.  Været var overskyet og litt vind og lett snø gjorde det litt surt ute på isen, men de aller fleste holdt ut alle 3 timer.  Da var det fint med godt og varmt tøy!  Isen på Garsjø er ca 40 cm så isfisket var helt trygt.

Ved innkomst var lapskausgryte på plass, noe som var populært for kalde isfiskere.  Det ble også servert saft til barna og varm kaffe til voksne.  Vi hadde et ungt par som hadde tatt turen helt fra Oslo for å delta, de hadde sett og lest om arrangementet på nettet!

I familieklassen gikk seieren til familien Ringstad (Thomas, Adrian, Leander, Mikael og Camilla)  med hele 2 430 gram fisk.  Nummer to ble Familien Mogen (Andreas, Kristian og Bjørn) med 1 830gram fisk.  På tredje plass fulgte familien Sørum (Joakim, Tone Irene, Sven Arne) med 620 gram abbor.  Alle disse vant et isbor som var satt opp i premie av Lier kommune.  I tillegg var det satt opp premie fra Toyota Drammen til beste familie – gratis lån av en Toyota RAV en weeken.

I barneklassen var det Kristian Mogen som stakk av med seieren, han fikk akkurat 1 kg fisk.  Andre plassen gikk til Adrian Ringstad med 430 gram, mens nummer 3 blei Andreas Mogen med 430 gram.   Alle disse ble premiert med et isfiskesett satt opp av Lier kommune.  Totalt var det 27 barn som fisket og alle fikk medalje og premie.

Eliteklasser: (følgende ble premiert)

Damer:

1. Solveig Ringstad                     2000 gram

Veteran herrer:

1. Odd Ringstad                           2480 gram

2. Lloyd A. Nilsen                        1570 gram

Herrer: 

1. Frode Engen                             3200 gram

2. Hans Petter Nyhuus               1750 gram