Søltjørnhytta

Hytta leies kun ut til medlemmer i Drammenssportsfiskere.

Bookingkalender

Om Søltjørnhytta

 • Enkel fiskehytte med to soverom og kombinert kjøkken/oppholdsrom.
 • Soverom 1 har to køyesenger med 4 soveplasser.
 • Soverom 2 har en køyeseng med 2 soveplasser.
 • Kjøkken inneholder alt nødvendig utstyr og dekketøy. Mat lages på gassbrenner med 3 bluss.
 • Vann hentes i olle/liten bekk ca 50 meter øst for hytte.
 • Strekklaken på alle madrasser, pute i alle senger.  Sovepose og putevar må medbringes.
 • To stk. varmeovner som fyres med parafin.  Parafin og gass finnes på hytta.
 • Enkelt spisebord i oppholdsrom, sitteplasser til 6 stk.  Stoler kan også brukes ute.
 • 12 v solcelle anlegg til belysning og drift av dab radio. Lademuligheter via 12v for mobil, kamera og slikt.
 • Abu røyk finnes på hytta, man må ta med rødsprit og røykspon.
 • Det er mobilkontakt ved gunstige forhold rett ved hytta, hellers må man litt opp i lia ved vannhull.
 • Båt ved det østre Søltjørna som kan benyttes.

Letteste adkomst til Søltjørna er via Mårbu.  Ta ferja over Mårvann fra Synken til Mårbu, følg merket turistløpe mot Imingefjell.  Stien går rett forbi hytta – ca 2,5 timer gange.

Ferje over Mår fra Synken begynner ca 01 juli (eller siste helg i juni).

Det er også mulig å kjøre inn til Sønstevann på Imingefjell og gå herfra mot Mårbu. Dette er noe lengre

Ds leier fiskerett både i Østre og Veste  Søltjørn, hytta ligger ved det Østre vannet og her disponerer vi også en båt som kan brukes av leietakere. Kun ørrett i begge vann, normal størrelse fra 30 – 45 cm, større fisk finnes også.

NB. Samtidig som du bestiller Søltjørnhytta så må du også føre opp hvor mange fiskekort du trenger. Dette gjøres i bestillingskjemaet i bookingkalenderen. Fiskekort: 75 kroner pr. døgn.  Ukeskort 350 kroner pr uke

 • Vanlig regler for fiskekort, alle fra fylte 16 år må ha løst fiskekort
 • Det er i sin alminnelighet kun lov til å fiske med stang i Østre og Vestre Søltjørna, og andre elver/vann som tilhører i samme vassdrag. Vi tar det som en selvfølge at gjester ved hytta utøver sitt fiske i ekte sportsfiskerånd. Garn, oter, line osv er strengt forbudt!
 • Det er kun lovlig å fiske med en stang fra båten
 • Grunneiere kan kreve å få se fiskekort fra gjester ved Søltjønnhytta
 • Fisketid er fra isen går og frem til 31. august
 • Husk at Drammens sportsfiskere har fiskerettigheter ved Søltjørna som en prøveordning. Grunneiere kan inndra denne hvis de mener vår fremferd ikke er akseptabel – vis derfor ansvarlighet i forhold til fiske og fremferd i naturen

 

Østre Søltjørn

I det østre finnes de beste plassene i den sør-østre delen av vannet, dvs lengst bort fra hytta.  Det finnes noen større steiner som stikker opp vannet sånn ca på midten, fisket herfra og innover er stort sett bedre enn i enden mot hytta.  Fra disse steinene og inn til sandstranda på nordre side av vannet finnes flere fine odder som er bra.   På søndre side av vannet er plassene helt innerst der det kommer ut to bekker meget gode.

Vestre Søltjørn

Følger du stien fra hytta og ned til vestre Søltjørna, kommer du ned ved båthuset.  Det er en fin fiskeplass.  Det er også veldig mange fine plasser hele veien fra båthuset og langs den nordre bredden på vannet, og helt over til motsatt side for båthuset på den vestre bredden.  Fin fiske hele veien rundt der.  Fra båthuset er det også fint å fiske seg mot den sørlige delen av vannet, helt frem til sundet som skiller den større nordlige delen fra den mindre sørlige delen av vannet.  Særlig rundt odden og frem til sundet er en fin fiskeplass.

Fiskemetoder:

Hvilke fiskemetoder som fungerer best, varierer med forholdene.  Er temperaturen ute over 12-13 grader og vinden ikke for kraftig, så pleier det å klekke insekter som gjør fiske med flue særlig fint.  Særlig dupp og flue fungerer effektivt da fisken ofte står høyt i vannet da.  Men også spinnere og mindre sluker kan fungere meget bra da.  Ved kaldere vær og mer vind, er ofte sluk den beste metoden.  På kvelden stilner det ofte helt av og blir helt blankt, da er fluestang og tørrfluer å foretrekk på vakende ørret.  Det viktigste er å fiske når fisken beiter aktivt, da er det lettest å få fisk – uansett metode.  Og husk – det finnes ingen fasit for hva som er riktig.

Fisketidspunkter:

Tidspunktene for når fisken biter har som regel sammenheng med når det er klekking,  det blir litt som at da er buffeten servert og fisken kan begynne å spise.   Tidlig formiddag fra 10-11 tiden og frem til ca 1500 er som regel en god periode.  Da blir insektene som regel aktive og fisken begynner å spise.  Ettermiddagen fra 1500 til 1800 er som regel et vanskelig tidspunkt.  Sola har kanskje varmet lenge og står høyt på himmelen, både insekter og fisk går liksom litt i dvale da.   Når solen igjen kommer lavere på himmelen på kvelden, så våkner det til liv igjen.  Særlig litt ut på sommeren når vanntemperaturen er litt høyere, så blir fisken aktiv når solen senker seg i nordvest.  Ofte er det også vårfluer på overflaten da som legger egg, disse kan trigge ørreten til voldsomme vak.  Solgangsbrisen er alltid på et gylledent øyeblikk, ofte er det fisk å få da.  Jo lengre ut på sommeren man kommer, jo mer aktuelt er det å fiske på mørket også.  Fisken trekker ofte helt inn mot land for å beite på døde insekter – tørrflue er da et meget godt valg.   Dette er generelle tips, men man må alltid være oppmerk som på spesielle forhold som skjer, enten i form av værendringer eller plutselige insekts klekkinger som kommer.  Fisken er stort sett ikke mer avansert enn oss mennesker – den spiser når maten blir servert, det er da det gjelder å være på plass.

 • Leiepris: 350 kroner pr. døgn.
 • Hyttenøkler leveres kun ut mot gyldig kvittering for innbetalt hytteleie og fiskekort.
 • Kontigent i Drammens sportsfiskere må være betalt ved henting av nøkler.

  Avbestilling

  Avbestilling gjort før 15. juni refunderes i sin helhet minus betalings-omkostninger..  Ved avbestillinger etter 15. juni, refunderes dager man ikke lykkes å leie ut på nytt med 50%.

Hyttenøkler hentes og leveres hos sportsfiskebutikken NOROCO mot kvittering som viser betalt hytteleie

For åpningstider og adresse, følg denne linken https://www.noroco.no/

Motorbåten MB Mårfjord går i rute fra Synken til Mårbu. Kan bestilles utenfor sesong, kontakt Bendik på: 902 27 474.
Se nettsider for Mårbu for nærmere informasjon.

Klikk på bildet for å se fergetider

Utsjekking før klokken 13:00 avreisedag. 

 • Ansvarlig leietaker må minst være 20 år og medlem av Drammens Sportsfiskere
 • Hytta skal forlates i samme stand som du overtok den. Dvs at den er ryddet, vasket og ordnet på en slik måte at nye gjester kan flytte rett inn. Husk skodder for vinduer
 • Brennbart avfall kan brennes på anvist plass. Bokser, glass og annen emballasje som ikke er brennbart bringes med tilbake
 • Parafinovner etterfylles før man forlater hytta
 • Vis naturvett ved fremferd i terrenget rundt hytta og fiskevannene. Ta med søppel hvis du finner noe. Grunneiere er opptatt av ryddighet i terrenget
 • Hunder skal ikke oppholde seg i senger eller møbler på hytta. Egen seng for hunder finnes. Båndtvangen må overholdes av hensyn til fugl og vilt
 • Vær varsom ved bruk av båten, bruk redningsvest. Båten skal låses etter bruk og årer skal bringes tilbake til hytta. Bruk ikke båten i sterk vind!
 • All motorisert ferdsel ned til hytta er forbudt

Her finner du hytta

05
søltjørna
03
04
06
07
08
015
11
12

Kontakt oss

Det er mobilkontakt på toppen av fjellet bak hytta. Meld fra til hyttekomiteen hvis det er forhold med hytta, utstyr eller fiske vi bør få informasjon om. Ta kontakt med leder i hyttekomiteen: