Rapport fra Kastekurset

“Vårens vakreste Eventyr” kalte vi kastekurset i en tidligere post. Om det var helt tilfelle i surt vårvær på lørdags morgen kan nok diskuteres, men det var gledelig å se at hele 19 fluefiskere med varierende bakgrunn tok seg turen til Sølfast og kastekurs. Aldersspennet var fra ungdomsskoleelev til pensjonist, så vi var en rimelig blandet gjeng som var samlet med en felles interesse i det å lære seg og kaste med fluestang. I tillegg hadde vi canadisk, iransk og polsk deltager, og da fluegruppas egen rikssvenske, Kent-Åke, tok turen innom ble det brukbart internasjonalt nivå på kurset også.

 

Lørdag morgen startet med litt administrasjon og utdeling av stenger til deltagere som ikke hadde stenger selv. Det var gledelig at hele sju av deltagerne også meldte seg inn i DS og dermed er med på å styrke foreningen. Vi gleder oss til å se noen nye ansikter på torsdagskveldene. Berit hadde som vanlig stålkontroll på kjøkkenet og kaffe, vafler, pølser og mineralvann gikk unna begge dager.

I en hverdag hvor man driver knallhard konkurranse om deltagere og medlemmer var det spesielt gledelig å se at hele fire juniorer stilte på kurs. Det var imponerende å se hvor kjapt de tok kasteteknikken, og det var nok mer enn en senior som kastet noen misunnelige blikk på trange bukter, presise stopp og gode dobbelttrekk… Ørreten går en usikker sommer i møte når disse gutta skal ut på sine første fluefisketurer!

Vi hadde bytte/salgsdager parallelt med kastekurset, og selv om det ikke var veldig mye utstyr som ble lagt frem var det god omsetning. Bjørn ble raskt kvitt 9 fluestenger han ikke lengre benyttet og her var det mange som gjorde et kupp. Prisene var det ingen ting å si på.

Søndag var været betydelig bedre enn regnværet fra dagen før. Litt vind var det, men det må man nesten regne med ved utendørsaktivitet. Det var dobbelttrekket som var i fokus denne dagen og kursdeltagerne fikk god dreis på teknikken under kyndig veiledning fra instruktørene fra Invicta.

Vi i Fluegruppa Invicta sitter igjen med inntrykk av at kursdeltagerne var fornøyd med kurset og det var ordentlig moro for oss å ha så mange ivrige deltagere. Men husk, dette var et grunnleggende kurs og dere må fortsatt trene på kasteteknikken på egen hånd. Og hvis det skulle være noen spørsmål så finner dere oss både på Sølfast og Facebook.