Praktisk Fluefiskekurs

 

Dagens første ørret. 6 hekto er vel å ta litt i Thoralf...

Dagens første ørret. 6 hekto var vel å ta litt i, Thoralf…

Torsdag 21. og lørdag 23 mai gjennomførte Invicta praktisk fluefiskekurs med 15 ivrige elever. Vi startet med en teorikveld på Sølfastøya hvor vi gjennomgikk utstyr, stenger, snører fortom og annet som er greit å vite noe om når man skal begynne å fiske med fluestang. Kursdeltagerne hadde enten akkurat gjennomført kastekurs, eller hadde noe erfaring fra før, så dette var ikke et tradisjonelt kastekurs. Vi gjennomførte også en leksjon i enkel insektlære og hadde en kartlegging av kasteferdigheter.

“Nå er det slutt på å fiske med sluk!”

Lørdag 23. mai møttes vi på Fritidstunet i Sigdal. Etter en kopp kaffe og en kjapp koordinering dro vi opp i Storelva for å starte fiske. Thoralf gjennomførte demonstrasjon av dead drift med tørrflue og så braket det løs. Storelva er perfekt for både nybegynnere og viderekommende og frem til lunch fisket vi samlet der. Dessverre var det lite vi kunne gjøre med været og til tross for sol og blå himmel blåste det en sur nordavind som gjorde fisket kilent. Kasting var heller ikke veldig enkelt da vindstyrken var noe høyere enn de 4 sekundmeterne YR.no mente det skulle være. Selv om vinden gjorde det vanskelig var det gledelig å se hvor gode juniorene (3 stk.) var blitt til å kaste og Lavrans var også en av få som fikk fisk i dag og dermed sitatet “Nå er det slutt på å fiske med sluk!”

Lavrans kjører fisk. Juniorene på kurset har gjort hjemmeleksa og var blant de aller beste til å kaste.

Lavrans kjører fisk. Juniorene på kurset har gjort hjemmeleksa og var blant de aller beste til å kaste.

 

Som før sagt var det få fisk som ble tatt på lørdag. De få som havnet i hoven ble alle tatt etter lunch. Nå var ikke nødvendigvis det et mål i seg selv å få mest mulig, men noen flere hadde vært gøy. Hele poenget med kurset var å lære bort grunnleggende fisketeknikker og det tror vi at vi klarte. Invicta stilte med 6 instruktører slik at alle elevene hadde enkel tilgang til å stille spørsmål samt personlig oppfølging.

Vi delte opp gruppen etter lunch og fisket også deler av Eggedøla som del av kurset. Det var også her fisken ble tatt. Etter mange timer i elva avsluttet vi kurset med en oppsummering på Fritidstunet og startet “fluefiskekurs for viderekommende”. Dette kurset varer resten av fluefiskerlivet…

 

Lavrans med sin aller første ørret på fluestang. Invicta gratulerer!

Lavrans med sin aller første ørret på fluestang. Invicta gratulerer!

Avslutningsvis ønsker Drammens Sportsfiskere og rette en stor takk til Noroco for god støtte til utstyrspakker, Fritidstunet for morgenkaffe og utmerket servering av lunch, og Sigdal Grunneierlag for tilrettelegging av fiske.