Temakveld: Tubefluer, hvordan binde de med Pro Sportsfisher Tubesystem

Vel møtt Til Tubekveld 7 April klokken 19:00 Klubbhuset

ProFish Tubesystem:
Pro-TubeClassicPro-Flexitubes
Kveldens Fluebinder:
Eirik Fjelldal (41) Råholt
Født i Harstad og ble som barn introdusert for fluefisket gjennom en særdeles ivrig bestefar. Det hele startet med enhånds etter ørret, sjøørrett og sjørøye i Troms – men etter at den første laksen tok flua, var jeg bitt av laksebasillen og siden har det vært min store passjon og nærmest blitt en livsstil. Fluebindingen ble en naturlig del av det hele, eller en «hobby i hobbyen» for over 20 år siden. På de årene har fluene mine nå rukket å svømme i ganske mange elver både innenlands og utenlands…flere skal det bli.
Ingenting er vel nytt under solen, men en ting er sikkert – mye har skjedd innenfor fluebinding på de siste 20 årene. Ikke minst tilgangen på ulike materialer og kvaliteten på disse. Selv om få ting er like vakkert som en klassisk fulldresset fjærflue bundet på enkelkrok, så er kanskje ikke dette lengre det laksen oftest får se i løpet av noen intense sommermåneder. Store krokjern har blitt byttet ut med tubesystemer som gir nesten ubegrensede muligheter og sjeldne fjær har i hovedsak blitt byttet ut med ulike typer hår. Ulike syntetiske materialer gir oss uendelige muligheter og begrensningene er snart bare det vi har mellom øra og det vi får til med fingrene. Å reise på tur med en velfylt flueboks er en liten tilfredstillelse i seg selv – å være forberedt på hva som kan møte deg kan være forskjellen på suksess…eller ikke.