Invictas Kastekurs 2016

Dag 1

Invicta stiller med erfarne instruktører på alle kurs.

Invicta stiller med erfarne instruktører på alle kurs.

Det årlige kastekurset med fluestang startet tradisjonen tro siste lørdag i april, nærmere bestemt 23. april. 19 håpefulle nybegynnere hadde tatt turen til Søfastøya og Fluegruppa stilte med utstyr, instruktører og åpen kiosk. Formann i Fluegruppa, Kristoffer Jakobsen åpnet kurset og sammen med Thoralf gikk de gjennom fluekastets grunnleggende regler. Vi stilte med tilsammen 7 instruktører så vi fikk fulgt opp kursdeltagerne på en veldig god måte. Noen hadde kastet litt før, men de fleste var ganske blanke i det og håndtere en fluestang. Spesielt hyggelig var det at hele 6 juniorer møtte opp på kurset.

Dag 2

Dagen startet med videreføring av kunnskaper opparbeidet fra gårsdagen. De aller fleste var allerede i gang med dobbelttrekket så det ble fokusert på detaljene rundt et fluekast og mengdetrening med instruktør. Elevene på kurset tok kastingen relativt enkelt og vi som instruerte må si oss imponert over innsats og etter hvert ferdighetene til deltagerne. Vi kan trygt si at alle elevene har et meget godt grunnlag for å starte opp som fluefiskere. Beklageligvis ble det ingen bilder fra dagens økt da formannen hadde glemt minnekort til kameraet hjemme og sekretæren hadde glemt å ta med telefonen… Derimot var det gledelig at hele 8 kursdeltagere meldte seg inn i DS. Her har dere absolutt mulighet til å utvikle dere til å bli gode med fluestang. Roar, sjefen på Noroco stakk også innom med noen av årets nyheter, og trenger du utstyr så har han butikken full. Som medlem i DS får du også 15% rabatt.

Avslutningsvis må styret i Invicta sende en stor takk til medlemmene som stilte opp som instruktører og ikke minst Hans Petter og Berit som laget mat til oss. Og til dere som deltok på kurset; vi håper dere er fornøyd og at vi ser dere snart igjen.