Kom deg ut og fisk!

Når man har hatt en lang kontordag og det plutselig tikker inn en tekstmelding som sier “Være med ut i efta og ta noen drag?”, så var jeg ikke spesielt vanskelig og be.

Vi er et godt stykke ut i april og vårsesongen for sjøørret er godt i gang. Når det i tillegge kommer melding om at det blir tatt litt fisk og

"Det likner på en sjøørret, bare mindre...

“Det likner på en sjøørret, bare mindre…”

været ser bra ut er det bare og pakke Simms-bunaden og sjøørretstang. Så etter noen kjappe SMS koordineringer møttes Sekretær Torp og Kasserer Smith i Sandebukta for å jakte sjøørret… Espen hadde vært ute for noen dager siden og fisket bra og hadde troa på at kvelden ville bli minst like god.

Vi dro ikke veldig langt ut i Sandebukta, men holdt oss på kjente plasser. Været var nydelig og Espen spottet fisk som vaket mens han tok en kopp kaffe før fiskingen startet. Imidlertid var det Erik som fikk fisk først. Det var kanskje sesongens styggeste sjøørret da noe betydelig større hadde vært og gnagd på den før en rosa fattiggris ble for fristende. Ikke var den spesielt stor heller. Men som en vis man sa: “Fisk er Fisk”, så vi fortsatte og denge fluene våre i en litt vrien vind. Vi var begge to borti fisk senere, men det ble med den ene i kveld.

Dette var kanskje ikke historiens mest spennende fiskehistorie, men det er en grunn til at jeg skriver den. Årsaken er enkel: Ring en kompis og spør om han vil være med på fisketur. Det er sunt for både kropp og sjel etter en lang dag på jobb. Det er også en fantastisk flott årstid og starte fluefisket på. Skitt Fiske!