Invictas Galtentur 2016

Styret i Fluegruppa hadde i 2015 en rekognoseringstur til Galten Gård i Engerdal for å se på muligheten for å få gjennomført klubbtur til området igjen. Invicta har tradisjon med å dra hit, men av forskjellige årsaker har turen ligget død i noen år.

DSC00187

Sømoåa

Etter å ha bestilt plass hos Per Roar og Gjertrud ble det dessverre ikke mer enn sju mann som dro oppover i år. Første uke i fellesferien er sannsynligvis årsaken til litt tregt oppmøte, men det skulle ikke legge noen demper på stemningen. Formann Kristoffer tok med Lars, Øivind, Eigil, Espen, Ole og Erik på tur. Som vanlig hadde vi med «all kit known to man» og det manglet ikke på fluestenger, kajakker, pontongbåter og el-motorer. Området rundt Galten gård er et eldorado for fluefiskere, med elver og vann som huser stor sik, ørret, harr og røye.

 

 

Pause

Pause

Vi ankom torsdag 14. juli og første dag ble det en kveldstur til Engeråa, en idyllisk elv som renner ut i Engern. I fluefiskesonen rev vi spot-fiske på harr og vi klarte å lure opp noen småpinner. Ole (Svenne) klarte også det kunststykket og hove en tre hektos ørret liggende, med krampe fra tærne til hårfestet… Stor moro for oss andre.

 

 

 

 

Lars i sin oppblåsbare kajakk. Denne var effektiv.

Lars i sin oppblåsbare kajakk. Denne var effektiv.

Fredagen ble i stor grad tilbragt i Hola, en elv som renner noen mil nord for Galten. Vi «oppdaget» denne elven i fjor og hadde bra fiske da(Invicta var dog innom her allerede i 2013) , så den måtte prøves igjen. Formann Kristoffer spottet raskt noen store Harr som stod og beitet på nymfer, og klarte å knipe noen fine fisker med kortlinenymfing. Vi tok også en god del harr på tørt etter hvert, og selv om vi ikke fikk noen av de virkelig store så kan denne elva anbefales.

Videre så har vi fisket i Sømoa (elv), Galtsjøen, Galtåen, Galthodet og Eigil har badet i Isterfossen. Fisket har generelt sett vært bra og de aller fleste har fått fisk. Kristoffer har som vanlig fått mest og størst fisk, men det følger visst formannsvervet i Invicta…  Turen har vært preget av de sedvanlige røverhistoriene og lange fiskeøkter. Vi har også tatt oss tid til en felles middag på gården hvor Per Roar serverte nydelig Sik mousse og hjemmelaget elgkarbonade og villsvinpølse.

 

Gromsik på formannen

Gromsik på formannen

I skrivende stund er vi enige om å bestille tur hit til neste år også. Da vil vi nok kun bestille en hytte (åtte plasser) med bakgrunn i at sommerturen ikke er like populær som vår- og høstturen. Når det er sagt så kan vi som har vært her trygt anbefale Galten. Her finner alle som kan kalle seg fluefiskere noe å bryne seg på.