Fluefiske på Hagatjern 13. mai med to fluehuer fra Invicta

Idag var undertegnede og Kristoffer en tur på Hagatjern med fluestanga for å fiske brunørret med hovedsakelig tørrflue.

Vi ankom litt før kl 11.00 idag begge med hver sin pontongbåt. Masse av utstyr skal med!

 

 

 

Når vi kom var det masse vaking noe som gjorde det ekstra vanskelig å huske å få med seg alt som skulle i båtene, vinden var flau og det var overskyet og trøkkende akkurat det perfekte tørrflue været.

Vi startet med å fiske på de fiskene som gikk nærmest land. Kristoffer gikk ut med rolig vading i håp om at fisken skulle ta, men de var stort sett utenfor kastehold så vi bestemte oss for å ro ut til vakene.

Ikke lenge skulle det ta før Jakobsen skulle få den første fisken, en flott ørret ca halvkiloen. Den tok idet han ikke var konsentrert og snakket med meg, men kontroll hadde han og fikk den til slutt i håven.

 

Videre splittet vi oss litt eller nærmere bestemt fulgte etter hver våre vak. Vi kastet på flere vak men fikk ikke fisken til å ta. Like fort som det starter og vake så gir det seg og det rare er at hvis det slutter å vake så gjør det stort sett dette på hele vannet samtidig og vi blir sittende å vente på vak, og i tillegg så begynner vinden å komme og nå begynner klokken å nærme seg 13.00 så vi bestemmer oss for å ta en kaffepause og nyte at solen har begynt å bryte igjennom skylaget.

 

 

Det blir sjelden lange pauser fordi det går utover fisketid, kort tid etter bestemmer vi oss for å ro til andre siden av vannet i håp om og finne le og vakende fisk! Med Dab radioen på Rock går roingen over i en fei bare å følge rytmen. På vei over måler vi vanntemperaturen ca midt på vannet der vi måler 12 grader. Når vi kommer over er det en liten vik som er vindstille men ingen vak å se så Kristoffer vil utforske mer og fortsetter ro for å finne vakende fisk, og undertegnede valgte og rigge stang nr. 2 med glassline og fiske med kulehode nymfer med oppsett av en større fortynget nymfe i enden med en liten micro nymfe som opphenger. Det skal ikke mange kastene i blinde til før det hugger til, men dessverre slipper det like fort… Dette var nok sannsynlig en større fisk.

Som kameramann ser jeg at Jakobsen igjen har fått fisk så da er det bare å ro og ta bilder. Her har han fått en flott ørret igjen litt større 6-7 hg på en stripende medium stor myggklekker.

 

Det skal ikke gå lang tid etter dette så kommer vinden igjen og fisken stopper å vake og Kristoffer bestemmer seg for å ro over vannet igjen for han har sett flere store fisk som har vist seg i overflaten, og jeg bestemmer meg for å bli igjen å satse på at vinden gir seg og venter på vak, men jeg går fort over til glassline igjen håpefull om at dette vil være effektivt under slike forhold.

Etter en stund velger jeg å flytte på meg til en annen bukt der jeg har sett noen fisk og endelig er det min tur etter å ha prøvd alle fluer og litt til så kommer det en fisk å tar flua forsiktig akkurat som et mygg vak og jeg var helt overbevist om at jeg fisket på litt mindre fisk, men nei dette er en pen ørret. ikke veid men kan anslå 8-9 hg.

 

Denne ørreten tok en liten klinkhammer krok 18 sort med røde sjatteringer absolutt en god flue på vanskelige forhold på stille vann med lang tynn fortom.

Idag har vi hilst på masse kjent folk fra Drammenssportsfiskere og det er svært hyggelig.

Til slutt så fikk mr. Jakobsen en fisk nr 3 nærmere bestemt sin egen håv som han mistet på 6 meters dyp. Første gangen jeg har sett Jakobsen bruke krabbe teknikken bare uten blåskjell men lang fortom og den tyngste tungsten kulehode nymfen vi hadde i boksene for å fiske opp håven igjen. Jeg er imponert!

Takker for en alle tiders flott dag!

 

Finn Chr. Ryggetangen

DS Fluegruppa Invicta