Høkensås bildeblogg 2018

Fortroppen 21.05

2. Pinsedag var det klart for Høkenåstur for forpartiet, Hans Petter og Kristoffer.  Litt trøbbel med logistikken var det, bilen til Kristoffer fikk Motorfeil på fredag og Hans Petter mista drivreima torsdag før pinse. Hans Petter greide å få fiksa bilen og vi var på vei nedover mandags ettermiddag. vi holdt god fart nedover og var fremme i åttetiden, inkludert bunkring av mat og drikkevarer.

Hans Petter skaffa handlevogn fra Bauhaus for polvarene

Vel nede var vi raskt utpakka, og kunne dra en kjapp kveldstur i Tidan.

Vi observerte flere spinnere og sporadisk vakaktivitet- ikke kjempemye vann i elva, men ganske nær normal sommervannføring. Vi hadde trua. Noen fisk viste seg i overflata, men riktig driv over det, ble det aldri. Vi rakk å fiske noen timer før det ble mørkt rundt 23.00, og var borti noen fisk, men alle klarte å riste seg løs. Ikke den store uttellinga, men vi fikk kasta på noen vak og vi var enige om at det var en bra start på turen

Tidan i skumringstimen

Tirsdag 22.05

Kjapp frokost. Fortsatt varmt ute, så vi tenkte det var lurt å komme oss kjapt i elva før sola begynte å stikke. Før vi dro nedover til elva kom Roy Ingar og Chris, som hadde kjørt klokken 0300 fra Drammen. De hadde også planer om å prøve seg i Tidan. Vi får høre med dem i kveld og oppdatere hvordan det gikk.

Hans Petter og Kristoffer var i elva ved 10:00 og starta dagen godt, med å miste 3 fisk på nymfe oppe ved demningen. Så ble det litt tråere utover dagen, men Hans Petter fikk en halvkilos bruning etterhvert.

Hans P får en fisk på Klinkhammer

 

Utover dagen begynte det å komme endel Danica i elva, men den sterke sola og høy vanntemperatur gjorde at fisken ikke var særlig interresert i disse.

Danica!

Forholda ble vanskeligere og vanskeligere etthvert som temperaturen økte og sola steika, men vi fant innimellom vakende fisk å kaste på. Hans P var borti noen fisk på kulehodenymfe, men det ville seg liksom ikke. Kristoffer gikk opp til en strøm ved brua for å prøve nymfa, da hugg det til. Endelig, satt den. Dessverre var det en stor Stam, som ble fristet av hareøre-jiggen.

 

Nå har vi tatt middagspause og satser på bedre forhold i elva i kveld. Kanskje før vi også et spinnerfall?

Ymse klekkende døgnfluer i elva, alt fra Danica til Sulphurea legger i hvertfall forholdene til rette.

Noen skyer ser også ut til å samle seg opp, og jeg har bestilt er realt tordenvær

Torsdag 24.05

Det er torsdag og det har gått noen dager siden oppdatering på bloggen.  Dagfiske og 28 varmegrader er ikke noe særlig, så beste stedet er faktisk inne i en sval hytte med umiddelbar nærhet til kaldt kjøleskap og kaldt drikke.  Kontroll på væskebalansen er viktig.

Tirsdagskvelden blei brukt i elva, Kristoffer og Hans Petter fant omsider ut at nymfing var tingen.  Det blei en artig kveld med ganske greit med fisk, selv om Kristoffer sleit med å lande dem på “strået” sitt.  2″ nymfestang er ikke tingen på ville regnboger, men det spruta bra rundt unge Jakobsen ei stund.

Onsdag, det begynner å fylles opp med folk i hyttene og sjansene blir selvfølgelig flere.  Men fisket er vanskelig, det er hard jobbing som må til.  Marius og Kristoffer leier båt på Gruben, men det er vel stort sett bare solstikk som de sitter igjen med etter noen timer ute på sjøen.  Men Hans Petter trenger bare å låne båten i 5 minutter før han kjører på fisk på vulgatadabler ala’ Thorsteinsen.  Men det vil ikke være med helt inn.   I kveldingen er det “invictatreff” i princsjøen, nesten alle samles her.  Synk og jordbær må til, fisken går ned på bånn og er lite samarbeidsvillig.  Men Chris og Marius lurer som de eneste fisk der denne dagen/kvelden – selvfølgelig på boobies.   Skal nevnes at Jakobsen er nær sammenbrudd etter å blanket for første gang her nede.  Jørn og gutta som prøvde elva er mer heldig, her er det igjen bra med liv på nymfing seint på kvelden.  Morten er sjefen med 5 stk fra 1,5 til 1,9, mistet like mange – men en bra dag i elva for gutta.


Kristoffer og Marius med fisk fra tidligfiske på Princsjøen.

Tidlig opp på torsdag morgen, her nytter det ikke å sove til langt på dagen hvis man skal ha fisk.  Sove  og slappe av får man gjøre midt på dagen.  Ole og Marius er først av sted rundt o500 på morran, tjern59 er målet.  Trolldisen ennå ligger tjukk over vannet så tidlig, som regel ikke ett godt tegn.   Lite aktivitet både i Tjern59 og Princsjøen, hvor Hans Petter, Marius og Kristoffer også er tidlig på plass.  Men “jordbærsesongen” er igang, og det blir fisk på alle gutta i Princsjøen denne morgenen.   Men det må jobbes.  Ole melder om lite aktivitet også på 59,an, kun en brunørret som lot seg lure.

 

Hans Petter lurer også en fisk i Princsjøen Torsdag morgen.

Nå er middagen inntatt og væskebalansen opprettet.  Grilling i skyggen og kalde øl er eneste fornuftige på ettermiddagen, termometeret viser 28 grader i luften og 20 i vannet.  Alt vi ønsker oss er ei kraftig regnskur som varer hele natta.

Men vi gir oss ikke, det er torsdag kveld og vi er igjen klare for ei ny økt.