Invicta Open House Lørdag 10.11.18

 

Fluegruppa Invicta presents: ”Fra scenen til vidda: Én times ufiltrert fiskeprat med Diaz”

Diaz, eller Andres Rafael Diaz som han egentlig heter, forbinder mange med stedet Jessheim og låten han lagde med samme navn. Siden midten av 90-tallet, og godt etter millenniumet, var han en av de mest fremtredende hip hop-artistene i Norge og Skandinavia. Hitlåter som ”Hvem er denne karen” og ”Crossing Borders” herjet listene. Klassikeren Takin’ Ova, laget med Tommy Tee & Co, kan heller ikke glemmes.

Foto fra: Andres Rafael Diaz

Men du husker kanskje også ”Mitt stille vann”?

” … Hver tur jeg tar gir meg svar, jeg hører stemmen som sivet har. Livet har lært meg å lytte, smerte har lært meg om lykke …”

”Mitt stille vann, mitt stille vann. Jeg må tilbake dit når jeg skal finne roen”.

Låta fra 2006 markerte at et sceneskifte var i anmarsj for Diaz. Et par år senere åpnet en ny verden seg for Jessheim-mannen. De siste 10 årene har mer og mer tid gått til fluestanga, snarere enn timer i platestudioet. Hva skjedde, egentlig?

Nå er det små duns, myggklekkere og ukelange eventyr til Island og Finnmark, eller bare en kveldstur i Nordmarka, som – også – inspirerer 42-åringen. For fem år siden ga han og en fiskekompis ut fluefiskefilmen ”Hekta” på smått legendariske Sherpa Distribution.

Hvorfor han ble fluefisker, hvordan han gjorde årets vanskelige sesong til en suksess og hva som preger hans fluefiske? Dét forteller han deg om i løpet av én times unikt foredrag på Sølfastøya fra 15:00, lørdag 10. november.

Foto fra: Andres Rafael Diaz

Kjell S. Rakkenes ”Snik-premiere: Ten Rivers Trip 2019”

Vi topper av kvelden med kunnskapsrike Kjell S. Rakkenes. Fisker du mye i Trysil, kan du nesten ikke ha unngått å treffe på denne mannen og sønnen Lukas. Sammen står de også bak videoene til ’Ten rivers trip’ og dogmereglene som bringer med seg et budskap for å sikre en bærekraftig forvaltning og fiske i elvene våre.

Foto: fra Kjell S. Rakkenes

Mens Lukas har flyttet til Nord Trøndelag for å gå landsfiskelinja på Grong,  tar Kjell denne kvelden for seg deres egne ’go to’-fluer i møte med nye elver og vassdrag. Som en ivrig fotograf og ’hobby-entomolog’ vil han også vise fram bilder og film av insekter og imitasjonene de bruker.

Kveldens rundes av med fremvisning av helt nytt materiale fra sesongens ’Ten Rivers Trip’. Vi får også høre hvordan duoen løste en varm og tidvis trøstesløs sesong i Sør-Norge.

Kjell S. Rakkenes inntar scenen fra 17:00, lørdag.

Hends Products 

Det vil være stand på huset der importøren av Hends fluefiske og fluebindesutstyr vil vise fram høstens produkter.

Info:

Invicta Open er Fluegruppa Invictas sosiale bidrag i høstmørket. Fyr på peisen, trivelige mennesker, fiskeprat, fluebinderkonkurranse og god stemning!

Arrangementet foregår i våre trivelige lokaler på Sølfastøya fra 11:00, lørdag 10. november. Spennende aktiviteter gjennom hele dagen.

Enkel bevertning i kiosken og mulighet til å kjøpe middag og godt drikke fra 16-tiden.

I tillegg til foredragsholderne Andres Rafael Diaz og Kjell Rakkenes, blir det fluebindekonkurranse og work shops til glede for alle deltakere under Invicta Open. Vi setter opp bord slik at man også kan binde fluer under foredragene. Ta gjerne med en venn, din håpefulle, din bedre halvdel eller svogeren du ikke har snakket med siden Strømsgodset sist vant seriemesterskapet!

Vi kommer til å premiere ivrige fluebindere og har fine ting som loddes ut i løpet av kvelden.

Det er gratis inngang og fri alder under Invicta Open. Vi gjør samtidig oppmerksom på at det er lov å ta seg en øl eller to i løpet av kvelden på dette arrangementet.

Fullt program:

11:00-12:00 Mingling og sosialt. Loddsalg

12:00 Start Invicta Open (påmelding gjennomgang av regler for konkurranse i fluebinding)

13:00-14:00 Workshop SØ-fluer

14:00-15:00 Fluebinding og sosialt

15:00 Foredrag med Andres Rafael Diaz ”Fra scenen til vidda”

16:00-17:00 Middag og matservering

17:00 Foredrag Kjell S. Rakkenes (Go To-fluer og imitasjoner/insektslære)

18:00-18:30 Pause

18:30 Foredrag ved Kjell S. Rakkenes fortsetter: 2018-sesongen + fremvisning av smakebiter fra Ten Rivers Trip

19:30 Innlevering Invicta Open

20:00 Loddtrekning og premiering Invicta Open

21:00 Kvelden avsluttes