Gøy på Engersand

Thelma Brattegaard og Sofia Berthelsen er med på FJORDcamp1 på Engersand, og duoen synes det er gøy å prøve fiskestanga i Drammensfjorden.

– Dere må holde litt lengre før dere slipper ut snøret, sier Sverre Langeng fra Drammenssportsfiskere. Thelma Brattegaard og Sofia Berthelsen fra Lier er med på FJORDcamp1 på Engersand, og der prøver de dagens første kast ut i Drammensfjorden.

Tekst og bilder, Tom Helgesen

Før de fikk slippe til med fiskestang ved vannkanten, var det instruksjon på land med Petter Øijord fra Drammens Sportsfiskere. Han hadde med seg en ivrig dugnadsgjeng fra foreningen, så alle deltagerne på FJORDcamp1 og SOMMERcamp1fikk veiledning og hjelp nede ved vannkanten av skikkelige sportsfiske-veteraner.


Heldige med været

Odin Elstad Rodrigues fra Spikkestad og Felix Fønnebø fra Hyggen er med på FJORDcamp1 på Engersand, og duoen synes det er gøy å prøve fiskestanga i Drammensfjorden.

– Vi er jo knallheldige med været også. Selv om sommervinden lager bølger som gjør det litt vanskelig å se duppen. Det er ikke sikkert det blir den store fangsten i dag, men barna skal uansett ha lært en del om fisk og fisking, mener Øijord. Veteranen i ”Sportsfisker’n” synes det er givende å bruke litt av pensjonisttilværelsen til å gi den oppvoksende slekt mer kunnskaper
om fisking og natur.

Lavterskeltilbud

Petter Øijord fra Drammens Sportsfiskere går grundig til verks og forklarer deltagerne på FJORDcamp1 på Engersand om hvilke fiskeslag som finnes i Drammensfjorden.

FJORDcamp1 er for 4.-7. trinnselever, mens SOMMERcamp1 er for 1.- 3. trinnselever. Primus motor for disse sommerferie-aktivitetene er Hege B. Berthelsen og den ideelle foreningen Barnas Aktivitetslag. Vi tilbyr allsidige aktiviteter og store opplevelser for elever fra barnetrinnet, forteller Berthelsen.

– Terskelen er lav, alle kan delta! Fisking er en av
aktivitetene, for på CAMP1 har vi fokus på fysiske aktiviteter i kombinasjon med natur, kultur, kunnskap, kameratskap, opplevelser og glede som mikses i herlig synergi, sier Berthelsen entusiastisk.


Bruker kortreiste opplevelser

Sverre Langeng fra Drammens Sportsfiskere instruerer Sander Kollstrøm Halden fra Åskollen og Hannah Martine Bergh fra Kniveåsen i bruk av fiskestang på FJORDcamp1 på Engersand.


Hege B. Berthelsen bor selv på Engersand, og hun vet å bruke fasilitetene i nærområdet. SOMMERcamp1 har derfor også vært på gårdsbesøk til Huseby Gård/ Grøntbua pluss topptur, bading og sommer-OL der ”vinne” er hvisket ut og ”gjøre” er målet. Dette er en real feriekoloni med masser av ulike aktiviteter som har blitt veldig populær etter lanseringen ifjor.

– For de eldste på FJORDcamp1 kan vi by på snorkling, Optimist seiljoller, båttur med picnic, SUP, vannski og førstehjelpskurs. Endelig har Drammen og Lier fått et fjord-tilbud, med masser av spennende vann-aktiviteter og mye action for de store barneskole-barna!

Vi har 140 påmeldte hittil, med mange på venteliste i de mest populære ukene, sier hun.

Tilsvarende aktivitet vil foregå 8. og 15. august, men er dessverre allerede fulltegnet