Leder

Fredag den 12. juli uke 28 ankom kona og jeg Gaula for å begynne laksefiske, men vogna med fortelt måtte rigges først. Den første uka var veldig kald 5° om natte, og 11° på dagen så her var det bare å fyre skulle vi få opp varmen. To parafin ovner i forteltet og sentralfyren inne i vogna var det som skulle til for å tempra turen opp i 19°.Så var det å montere opp tre  fluestenger en med synkesnøre en med flytsnøre og den siste med Intermid som var nyinnkjøpt og måtte prøves. Dette medførte en liten sjørett på en halv kg som ble fortært til middag. Tematuren i elven lurte oss, for Gaulefossen viste kun 7° men den i virkeligheten var nærmere 20°. Den første uken var det ca.30 kubikk noe som minket fort, og fredag den 26. juli ble eva stengt på grunn av for varmt vann. Det hadde gått med ca.60 laks i Værdals elva på grunn av for varmt vann. Da var det bare å rigge ned utstyret igjen det var lite håp på at det skulle bli lov til å fiske i nærmeste tid da elva var på ful fart ned og værmeldingen hadde ingen lyspunkter i nærmeste fremtid.

Det ble arrangert Street Fishing etter abbor fra Holmen til Nedre Eikers grenser. Totalt var det 17 juniorer med 2 fra DS. Hampus Valfridsson fra DS og Knut Johan Ruud fra NJFF Buskerud sto for agrementet, og en må vel si at de ikke hadde værgudene med seg.

Tor Andreassen var primus motor for Elvefestivalen, her deltok ca.100 barn. Denne gangen var det på Bragernes Strand noe som gir mer liv. Vi unnlot å selge kaffe og vafler da vi i huskomiteen kom til at det var mer arbeid en fortjeneste.

DS var også med på sommerkampen på Engersand som var fordelt på fire torsdager med ca.300 barn. Her hadde vi en utgift på kr.4000,- Skall vi være med på dette mer må vi i hvert fall ha dekket våre utgifter, helst et lite overskudd, men det er god reklame for foreningen men foreløpig tilførerte det ingen nye medlemmer.

Ellers var vi med på friluftsmuséet på Spiralen hvor Truls stekte abbor ca.650 stykk som smaksprøve, det var moro å se på ungene som listet seg fremme for å hente flere beger. Ellers sto jeg og stekte gjeddeburger men Borgar solgte. Det var antagelig første gangen det ble servert gjedde på Spiralen

Vi deltok også på Fjordparken hvor det var møtet med politikere hvor Truls sto for serveringen.

Torsdag den 19.september kommer Roar Sandodden fra Veterinærinstituttet hvor tema er bekjempelse av gyro i Drammensvassdraget. Her er det mulighet til å stille spørsmål.

Vi jobber også med å få noen fra Flødeviken til å komme i oktober for og forklare hvorfor torsken forsvinner fra Oslofjorden. Dette kan jo være interessant for som driver fritidsfiske.

I juli fikk vi en mail fra ett medlem som ikke var noe hyggelig lesing, alt var galt. Sportsfiskeren var gammeldags denne burde forlengst informert medlemmene digitalt. Klarer vi ikke å få folk i huskomiteen til å koke kaffe og servere vafler til de som sitter rundt et bord og juger og drikker kaffe er det bare å slette komiteen.

 Han har ingen interesse å sitte prate om mark og slukfiske da han er fluefisker noe annet var ikke interessant.                                                                                                                                     Jeg har ikke brukt kjeft på fluegruppa for bruken av de nye bordene, men spurte pent om de ikke kunne bruke de gamle da det ble merker på bordene etter stikka. Dette var greit og vi fant fram to bord. I begynnelsen sto de ute på lageret noe som var tungvint men nå er de satt inn sammen med resten av bordene.                                                                                                       

  Det er tydelig at medlemmet ikke har fulgt med, for det er tre år siden det ble bestemt at styret skulle bestå av de fire faste puss fiskestell, havfiskegruppa og fluegruppa. Dessverre har ikke fluegruppa klart å finne en ny kandidat til styre etter at Lars Dahl flyttet.                                                                                                                                                                                        

 Skal alt foregå digitalt er jeg redd for at det ikke blir noe klubbfølelse igjen. Og sitte å prate til en datamaskin eller mobiletelefon ser jeg som meningsløst.  Når vi ser at skoleverket forbyr mobiltelefoner i skoletiden har vel dette sin grunn. Elevene ble sinte i begynnelsen men i etterkant fant de ut at nå kunne de begynne å prate med hverandre som de syntes var positivt. Jeg er ikke motstander av data, men det må kunne kombineres slik at vi fortsatt kan møtes og prate med hverandre.                                                                                                      

  Da jeg i sammen med John Tollefsen, Truls Hafslund tok på meg styrejobben var det for å hjelpe foreningen fram til årsmøtet da de mankerte styre. En må være klar over at styret skal dekke hele foreningen ikke bare fluefiskere, der har fluegruppa et utmerket styre som tar vare på de som fisker med flue. Det hadde vært bra om de stilte på huset på torsdagene og slått av en prat med eventuelt nye medlemmer. De som sitter der nå er kun den eldre garden av gruppa, meg selv innbefattet.                                                                                                                    

 Lovene våre tilsier at vi skal legge til rette slik allmenheten kan få fiske. Skal vi få til dette      er vi avhengig av å få folk til å ta på seg dugnadsarbeid.                 

 Jeg tåler å høre at jeg er en dårlig leder, men jeg regner med at du som medlem stiller deg til disposisjon om du får spørsmål fra valgkomiteen.

For alle som ønsker eller å oppgradere fiskeutstyret etter ferien har medlemmene 15% hos Noroco

Jeg vil ønske dere en god høst og ber dere å følge med i oktober da jeg regner med at det blir høstdugnad for å klargjøre huset for vinteren.

Rolf