Invicta Open 2019

Program

13:00 huset åpnes. Gratis inngang, alle er velkomne!

13:15-14:45 fluebinding. Vi får besøk av Roy Ingard Hansen (Raidzap), Chris Andersson (C-Flytying) og Rune Fremmerlid (Raidzap).

Vi oppfordrer også våre medlemmer til å ta med bindeutstyr, plass vil bli ordnet.

15:00-16:30 Foredrag med Simen Prestaasen fra fiskekollektivet ’Tørt’. Sammen med fire kompiser fra Stange i Hedmark tok gjengen fra ’Tørt’ norsk fluefiske med storm fra 2012-sesonge. Siden har det blitt fiskefilmer fra både Island og New Zealand fra den kanten, men hva gjør gutta nå – når kjerringer, unger og heltidsjobber har skylt over dem i slutten av 20-åra?

17:00 matpause. Vi rigger opp pizzabord. Det koster femtilappen per hode, i tillegg er det mulig å kjøpe kalde drikker.

18:00-20:00 Foredrag med André Hesselroth. Fluefiskerlegenden gjorde det alle drømmer om innimellom: Sa opp jobben, solgte bilen og ble fluefiskeboms på heltid fra høsten 2016. Og det er han fremdeles! Hvordan får han det til og har han en plan B? I tillegg skal André avsløre sine funn fra Nordkalotten og Finnmark de siste sesongene.

20:15 Trekning av kakelotteri og utdeling av premier.

21:00 Slutt for denne gang!

Fra 13:00-18:00

Hends product har stand der de nyeste produktene vises. Det vil også være anledning til å prøve materialene i egen binding.  

Vi takker vår lokale samarbeidspartnere NOROCO og Hends Products for flott bidrag til vårt premiebord.

PS: Hvis du trenger mer info om fluefiskerne, er dette hva vi har mottatt fra dem:

André Hesselroth:

«Høsten 2016 sa jeg opp jobben og dro på fisketur. Planen var å fiske til jeg ble lei, men etter snart 3 år som fiskeboms holder jeg på fortsatt. Under sommerhalvåret har jeg fisket rundt Nordkalotten, primært Finnmark på kryss og tvers, på jakt etter ørret, røye og laks. På vinteren har jeg flyktet til sørlige jaktmarker, primært New Zealand med sitt fantastiske fiske etter ørret i både elv og vann, men også fiske på flatsen i saltvann etter kingfish og andre arter.

Med over 250 fiskedager i året har det blitt mange interessante og lærerike opplevelser. Spesielt fisket og observasjon av fiskens oppførsel i det krystallklare vannet på New Zealand har gitt mange åpenbaringer, som også har vært overførbart til fisket i hjemlige breddegrader.»

Simen Prestaasen:

”Simen Prestaasen er en 28 år gammel filmskaper, fotograf og fiskeeventyrer fra bygda Vallset på Hedmarken. Han har bakgrunn fra frilanstilværelse i medie- og filmbransjen, og har på det meste hatt godt over 100 fiskedøgn i året på fisketur. I dag arbeider Simen som digital kommunikasjonsrådgiver i Sporveien i Oslo, og selv om antall fiskedøgn har blitt kraftig redusert de siste årene, er interessen for å fange fisk på flue minst like stor som før. Simen byttet ut sølvkroken «kobber og rød» med myggklekkere og døgnfluer for godt over 15 år siden, og har fisket med flue både i ferskvann, saltvann og brakkvann på flere kontinenter. På veien har han samlet fiskehistorier (og skrøner?) på bilder og film, og er i dag trolig en av de fiskeallergikerne i landet som har håndtert desidert flest fisk.

Simen har vært primus motor for fiskekollektivet «Tørt» siden oppstarten i 2012. Tørt består av fem kamerater fra Stange kommune i Hedmark. Gutta har vokst opp sammen og har blitt en veldig sammensveiset gjeng med mye forskjellig kompetanse; dette kommer godt med på tur, og i filmprosjektene for øvrig. I 2013 ga Tørt ut sin første langfilm på nett, og etter dette kom nettside og nettbutikk med egendesignet fiske-kleskolleksjon. Siden oppstarten har Tørt produsert mer enn 50 fiskefilmer av ulikt format, kvalitet og produksjonsnivå, fra Island til New Zealand – og en god del i mellom.”