Lær å fiske med flue!

Kurset er åpent for alle

Fluegruppa Invicta gjennomfører kurs i praktisk fluefiske 9. og 11. juni 2022. Kurset er ment for nybegynnere som har gjennomført kastekurs/har grunnleggende kasteferdigheter. Innholdet i kurset er konsentrert om det å fange fisk med fluestang, så dette er ikke et kastekurs. 

Teori

Erfarne instruktører: Kurset er todelt med en teoridel på Klubbhuset Sølfast fra 18:00 til ca 22:00 torsdag 9. juni. Vi går gjennom stenger, snøre og fortom samt det mest grunnleggende utstyret som trengs for fluefiske. Vi vil også gjennomgå grunnleggende insektsteori/entomologi og hvilke fluer som kan være greit og ha. Vi dekker også tørrflue og våtflueteknikker samt at det selvfølgelig er mulig å stille spørsmål.

Vi drar ut og fisker

Lørdag 11. juni kl 10:00 møtes vi ved elva hvor vi gjennomfører en fisketur med veiledning, fra noen av Invictas erfarne fluefiskere. Hvilken elv, og hvor i elva, blir det informert om på torsdag 13. juni. Vi forsøker å finne steder med optimale forhold så alle skal få fisk. Ved tilstrekkelig vannføring vil vi dra til Storelva\Eggedøla, med Drammenselva som alternativ.

Vi tar en felles lunch på elvebredden hvor Invicta stiller med mat og griller. Her gjennomfører vi også erfaringsutveksling og vi fortsetter og fiske en stund utover ettermiddag/kveld. Her har du virkelig muligheten til å lære mange nyttige fluefisketriks.

Du må stille med vadebukse selv. Du kan få låne stang av oss hvis du ikke har selv. Det kan også være lurt og ta med seg litt varme klær, litt mat og drikke (Vi fikser lunch) og ellers vanlig turutstyr som kopp og kniv i en liten sekk.

Påmelding på kurset gjøres til Fluegruppa Invicta på e-mail: [email protected] 

Kurset koster 400,- (ikke medlem 800,-) kroner og påmelding- og betalingsfrist er mandag 6. juni. ( kurset må dessverre avlyses om vi ikke får nok påmeldte)

NB: Junior/Studenter kr 150,-  

Inkludert i prisen er grilllunch med drikke, fiskekort. Deltagere får til sendt kursopplegg pr e-mail i forkant av kurset.

Kursavgift vippses til Fluegruppa Invicta på #511752. Hvis det ikke skulle passe når dagen nærmer seg så setter vi stor pris på en melding om dette, da vi må sette et øvre tak på 20 deltagere (tentativt).

Kurset er åpent for alle og du trenger ikke være medlem av DS for å delta.

Velkommen

Tentativ lokasjon for praktisk del vil være Storelva i Sigdal. Teori på vårt klubbhus på Sølfastøya. Vi tilpasser sted etter vannføring og fiskeforhold, slik at det er mulig at vi drar til annen egnet sted med ca. samme reisetid