Rå fluebinder gjør sin entré på Sølfast

HØY PROGRESJON: Christoffer bandt sine første fluer i 2019, men har alt rukket å bli en Instagram-legende.

Av Jarle Fredagsvik

Vi har kommet godt i gang med årets fluebinderkurs, og torsdag 9. februar skal nybegynnerne få se hvordan Christoffer Johansen, kanskje bedre kjent via kontoen roaas.dryfly på Instagram, angriper materien.

Det som er gøy med Christoffer, er at han ikke bandt sine første fluer før i romjula i 2019, og siden har hatt en vanvittig framgang ved stikka.

– Jeg er selvlært og på mange måter et resultat av YouTube og internettets mange kaninhull. Det har vært et utrettelig tog av vitebegjær og jeg har ikke turt å tenke over antall timer jeg har brukt til søking på YouTube, forum, blader, bøker og nettet forøvrig. Alt gjort med et mål om å bli en såpass habil fluebinder at jeg kan fylle mine egne bokser med ting jeg har trua på, sier han.

Bilder fra instagram-kontoen roaas.dryfly:

KUNST: Et lite knippe av fluene Christoffer Johansen har lagt ut via sin egen Instagram-konto: roaas.dryfly. Sjekk den ut!

I vår flotte klubbhus på Sølfast skal han fortelle litt om bakgrunnen hans som fluefisker, og dele ut noen tips og triks til andre nykommere i faget. Vi legger opp til at kursdeltakerne skal følge med på hans instruksjoner, og forhåpentligvis la seg inspirere av det til framtidige økter ved egen bindestikke.

Det er naturligvis åpent hus for alle medlemmer som ønsker seg litt faglig påfyll.

DET LITT MER AVANSERTE: Christoffer Johansen driver og utforsker litt med hjortehår for tida.

Christoffer skal vise fram noen bruksfluer og mønstre som vil være kjente og kjære for de aller fleste med litt erfaring.

– Mitt mål med fluebinding er å lage fiskefluer som holder høy nøyaktighet, riktige proporsjoner og god kvalitet i både utførelse og materialer. Fluer som fisker og fluer som varer.

Det er stort sett tørrfluer til bruk i fiskesituasjoner som involverer ørret og harr som popper ut av stikka til Christoffer. Han er for øvrig 32 år gammel, bor i vakre Nannestad på Romerike, er stolt eier av intet mindre enn 5 bikkjer (!) og jobber til daglig som intensivsykepleier.

Vi åpner huset klokka 19 den 2. februar, og regner med å holde på et par timer. Det er som vanlig gratis entré og mulig å kjøpe seg noe godt i kiosken.

Vel møtt!