Fascinerende møte med Christoffer Johansen

BLID KAR: Christoffer Johansen tittet ut av sitt kaninhull og tok Sølfast med storm, torsdag kveld. FOTO: Jarle Fredagsvik

Av Jarle Fredagsvik

SØLFAST (Drammens sportsfiskere): Torsdag var det en ekstraordinært hyggelig bindekveld i vårt flotte klubbhus på Sølfast. I anledning nybegynnerkurset for fluebindere hadde Christoffer Johansen (aka roaas.dryfly på Instagram) tatt turen ens ærend fra Nannestad.

Christoffer hadde med seg en kort presentasjon om sin bakgrunn som fluebinder, og med fascinerende bilder om hans egen utvikling underveis. Startpunkt for hans store lidenskap var romjula 2019, og poenget med gårsdagens seanse var blant annet å vise fram hvor store steg det er mulig å ta som fluebinder om man er villig til å legge ned en solid innsats.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HYGGESTUND: Deltakerne fra bindekurset satt på første rad da roaas.dryfly viste fram nyttige bruksfluer til praktisk fiske. FOTO: Jarle Fredagsvik

Christoffer er ikke bare flink til å binde fluer, han er også flink til å begrunne valgene for den praktiske delen av fluefiske sitt. Dermed var det både nybegynnere og mer erfarne fiskere som fikk mye ut av denne torsdagen.

Den første flua vi fikk presentert var “Dyret”, en trigger av en vårflue som ligger dypt i vannet og imiterer en svømmende vårfluepuppe. Christoffer argumenterte for hvorfor han foretrekker at hans fluer er “lightly dressed”, og delte villig bort gode triks.

MYE KUNNSKAP: Christoffer Johansen viste seg å være en veldig kunnskapsrik fluebinder. FOTO: Jarle Fredagsvik

Deretter loste han oss igjennom spent spinner, baetis parachute og til slutt en streaking caddis.

Takk til alle involverte for en hyggelig kveld på Sølfast, og en spesiell takk til Christoffer Johansen som satte av kvelden for oss!