Suksess for fulltegnet fluekaste-kurs

GODE TIPS: Roy Ingard Hansen er igang med å instruere kursdeltaker Igor Skoczylas. FOTO: Jarle Fredagsvik

I helga har fluegruppa Invicta arrangert nybegynnerkurs i fluekasting. Responsen har egentlig vært enorm! Vi hadde 26 deltakere innom en svært hektisk, men samtidig svært givende helg på Sølfastøya.

  • Galleri: Se DIGERT bildegalleri nederst i denne artikkelen!

Lørdag hadde vi strålende solskinn fra klar himmel. Utover kvelden begynte så det ventede værskiftet å melde sin ankomst. Søndag var det helt andre spilleregler, men også forhold som gjerne møter oss ute på fisketur: Yr, regn og tåke. Fem varmegrader var kanskje litt mindre enn vi hadde håpet på, men det er da også en grunn til at det fremdeles er 50 centimeter med snø ute i Finnemarka, og det fremdeles var spor av Kong Vinter også på gressplenen vi sto på.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GOD MORGEN FRA TELTET: Kompisene Martin og Robin fant ikke tid til å henge så mye sammen lenger, så denne helgen gjorde de en tur ut av det og satte opp teltet utenfor klubbhuset vårt.  FOTO: Jarle Fredagsvik

Det morsomste med årets kurs var kanskje spennet på deltakere i form av kjønn, alder og også geografisk tilhørighet. Det var to kompiser, der han ene bodde i Oslo og han andre i Tønsberg, som rett og slett pakket campingutstyret og overnattet i telt ved klubbhuset vårt. De fikk seg også noen lærerike stunts i fjorden der både Lahellholmen og Kverntangen ble besøkt.

Vi hadde en annen innom som hadde arvet fluestang av sin far, og som sto og kastet som gal hele helga. Hyggelig at det ga mersmak, Mr!

For instruktørene i DS og Fluegruppa Invicta var det nok å henge fingrene i. Men mest gledelig, egentlig. For her var progresjonen ganske enorm i løpet av to dager. Formann i Fluegruppa Kristoffer Jakobsen beskrev det som “en av de beste gruppene han kunne huske å ha hatt innom”, evigunge Svein Hansen sluttet seg til rosen. Svein er en klippe blant våre instruktører, som har vært med på disse kursene siden tidenes morgen, og som ikke gir seg før man kommer ut som en langt bedre fluekaster på den andre siden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KURSING: Rosario Myklebust kaster (og følger med på bakslengen) – det gjør også instruktør Robert Skoczylas. FOTO: Jarle Fredagsvik

Det var også veldig hyggelig at vi hadde flere flinke jenter innom huset under dette kurset.

Takk til alle som deltok for strålende innsats!

Vi gleder oss til å møte flere av deltakerne i elv og fjord utover. Og håper også å se noen av dere på kurs i praktisk fluefiske torsdag 8. og lørdag 10. juni. Les mer her!

(Bildegalleri – trykk på bildet for å se visning av bildet i større versjon)