Invicta Open m/Nils-Petter Stensrud

OPPLEVELSER: Det er kort oppsummert hva fluefiske handler om. Lørdag 11. november skal vi få høre mer om hvordan Nils-Petter Stensruds fiske etter sjøørret fortoner seg.

Datoen 11. november har du forhåpentligvis holdt av allerede.

Da er det «Åpent hus» på Sølfastøya, bedre kjent som Invicta Open. Etter at Svein Rødbergshagen sto og skrapte på døra alt ved 11-tiden i fjor, har vi valgt å åpne én time tidligere, altså klokka 10:00 denne gangen.

Dagens første gjest er velkjent om du var med på kurs i fluebinding for nybegynner i vinter. Da fikk vi nemlig stiftet nærmere bekjentskap med Christoffer Johansen. Det må kunne sies at han er en av våre råeste, fremadstormende fluebindere i øyeblikket. I tillegg er han en vittig kar som svarer på absolutt alt du måtte lure på.

KUNST: Et lite knippe av fluene Christoffer Johansen har lagt ut via sin egen Instagram-konto: roaas.dryfly. Sjekk den ut!

Christoffer har med bindestikka og den digre boksen med alt nødvendig utstyr med til Sølfast. Han sier følgende om hva han har sett for seg under sin workshop:

– På den herlige dagen på Sølvfast tenker jeg å binde opp litt ulike fluer. Fluer som jeg i all hovedsak har i min egen flueboks og de fluene jeg oftest har på fortommen, samt noen litt mer kronglete varianter. Jeg ønsker veldig gjerne innspill dersom du har et mønster du gjerne vil se bundet eller et mønster som du er nysgjerrig på.
 
– En moderne tolkning av Staffan sin «Renaflua»
– Steinflue ala Roaas
– Splitwing CDC i små størrelser
– Danica/Vulgata emerger med foam og CDC.
– Glassmaur
– Vår tids største gladiator: CDC myggen

UTLODDING OG FISKEFILM

Foruten fluebinding vil vi dra i gang loddsalg underveis. Vak Fluefiske har skjenket oss kvalitets-CDC fra Enger Lie Outdoors, som vi lodder ut.

Robert Skoczylas har bundet sammen noen skikkelig kvalitetsfluer til bruk i sjøen fra sin egen binde-bunkers i Svelvik.

Vi har også flere overraskelser på lager, så dette vil du faktisk få med deg. Vi skal også få se verdenspremiere på fiskefilmen «Hökensås 2023», for anledning på foreningens nye flatskjerm som ble hengt opp under dugnad i helga.

I tillegg kommer Ragnar fra Vammen-Fritid i Svelvik innom for å vise fram noe fra deres sortiment. Det er selvsagt mulig å betale via VIPPS!

BLI MED INN I STENSRUDS RIKE

For de som følger med på sidene til Vak Fluefiske, er Nils-Petter Stensrud fra Østfold et kjent navn. Han legger jevnlig ut fiskerapporter og melder gjerne noe á la: «Jeg fant fisk på grunna i delvis sydvendte områder hvor sola hadde fått tak. Flua «Tan» viste seg å bli for fristende for fisken».

Nils-Petter er en fluefisker som tenker litt utenfor boksen. Vi ble oppmerksomme på ham under foredrag hos Larvikmarkas Fiskeforening i vinter.

Her fortalte han blant annet om fiske på vakende sjøørret på blikkstille vann, før soloppgang – i 04/05-tiden på morrakvisten.

LITEN OG EFFEKTIV: Det er ikke store fluene Nils-Petter Stensrud fisker med, og han er gjerne utstyrt med #5’er stang og flyteline på jakt etter sjøørreten. Og veldig ofte lykkes han!

Etter en matbit på huset, er Nils-Petter klar til å innta senen for kveldens hovedforedrag. Om foredraget sitt røper han følgende:

– Tema er «Sjøørretfiske på fiskens forutsetninger» i mangel på noe bedre. Så tanken er å holde foredrag om at fisken er der og den spiser så og si hver dag hele året uansett forhold. Kanskje vi må skifte taktikk og tilnærming mer på bakgrunn av dette enn å konkludere med at «i dag var ikke fisken bitevillig». 

Vi gleder oss til å stupe ut i Nils-Petter Stensruds rike, og håper mange andre entusiaster tar turen innom Sølfast denne dagen. Foredraget med Nils-Petter starter en gang mellom 17:00 og 17:30.

Vel møtt!