Kurs i praktisk fluefiske

Kurs i praktisk fluefiske

Har du nylig gjennomført et kastekurs med fluestang, eller generelt besitter grunnleggende kasteferdigheter fra før av, da er dette kurset for deg. Denne dagen får du prøve deg i elva sammen med våre dyktige instruktører på jakt etter ørreten!’

Tidligere år har svært mange deltakere vært i kontakt med fisk på disse kursene, noe som naturlig nok er veldig moro.

Teori-del, torsdag 13. juni

Vi fokuserer på å fange fisk med fluestang ute i elv, så dette må ikke forveksles med et vanlig kastekurs. Kurset er todelt med teoridel på Klubbhuset på Sølfast fra 18:00 til 21:30 (trenger vi mer tid, er det åpent for å holde på litt til).

Under teoridelen vil vi gå igjennom oppsett av stang, inkludert line, fortom og spiss. Samt det mest grunnleggende innenfor insektslære/entomologi, og hvilke fluer som er aktuelle. Vi skal også innom tradisjonelt tørrfluefiske, men vil også inn våtfluer, nymfer etc.

Ut til elva, lørdag 15. juni

Vi møtes alt klokka 10:00 om morgenen – på avtalt sted, og gjennomfører en fisketur med veiledning, fra noen av Invictas erfarne fluefiskere. Hvilken elv, og hvor i elva, blir det informert om i forbindelse med teoridelen torsdag. Vi forsøker å finne steder med optimale forhold så alle skal få fisk. Ved tilstrekkelig vannføring vil vi dra til Storelva/Eggedøla, med Drammenselva som alternativ.

Vi tar en felles lunch på elvebredden hvor Invicta stiller med mat og griller. Her gjennomfører vi også erfaringsutveksling og vi fortsetter og fiske en stund utover ettermiddag/kveld. Her har du virkelig muligheten til å lære mange nyttige fluefiske-triks.

Du må stille med vadebukse selv. Du kan få låne stang av oss hvis du ikke har selv. Det kan også være lurt og ta med seg litt varme klær, litt mat og drikke (med unntak lunch) og ellers vanlig turutstyr som vannflaske, kopp og kniv, samt en liten sekk.

Påmelding og pris

Kurset koster 400,- (800 kroner for ikke-medlemmer)
Påmelding- og betalingsfrist er onsdag 5. juni. (kurset må dessverre avlyses om vi ikke får nok påmeldte)

NB: For ungdommer (12-18 år) er prisen kr 100,-  

Inkludert i prisen er grillmat til lunsj med drikke, fiskekort. Deltagere får til sendt kursopplegg per e-mail i forkant av kurset.

Spørsmål kan rettes til kursansvarlig Kristian Hauan på telefon 971 07 413.