Sjøørret-tur 16. november

Da Kristoffer la ut et FB innlegg om noen ville fiske sjøørret i dag var ikke Erik og Joaquin så vanskelig å be. Selv om det er blitt november og været er surt, så er sjøørreten fortsatt i bettet hvis du finner de rette plassene. Med fleece og Gore-Tex fra ledende produsenter av fiskebekledning, er det faktisk helt greit å være ute i kaldt og vått høst/vintervær ved kysten. Vi står jo i alle tilfeller til livet i vann…

I dag fisket vi mellom Holmestrand og Horten, mens Joaquin dro ganske raskt til en av sine hemmelige plasser. Som nevnt var ikke værforholdene helt på vår side i dag, med regn og en ganske kraftig vind fra sørøst. Imidlertid er det nå engang sånn at hvis man leter litt så finner man plasser det går an å fiske med flue selv om det blåser litt.

Vi fikk ikke mye fisk i dag, men fisketur handler ofte om mer enn bare å hale i land storfisken. Vi la merke til en del dyreliv, som eksempelvis svanene som holdt et sant Helvete med hverandre, og dermed skremte eventuell sjøørret pokker i vold. Minken var ute og svømte og vi så også en nise som lekte seg ute i fjorden.

Fluene vi brukte i dag var reke i forskjellige farger, Vaskebjørn, oliven og hvit Clouser, grønn og hvit Jiggy og noen andre mønstre (som fisken ikke ville ha). Under kan du se bindebeskrivelser av fluene vi tok fisk på (NB. Det kan hende vi binder fluene litt forskjellig, men konseptet er det samme). Skitt Fiske.