Kurs i Sjøørretfiske med Fluestang

Fluegruppa Invicta arrangerte kurs i sjøørretfiske med fluestang i midten av oktober, nærmere bestemt en teorikveld den 15. oktober og praktisk dag i Kjerringvik den 17. oktober. Kurset hadde i utgangspunktet 10 påmeldte elever, men noen måtte dessverre trekke seg så vi endte opp med sju kursdeltagere og tre instruktører. På teoridelen ble det i grovt gjennomgått hva slags utstyr som egner seg til sjøørretfiske, hvordan sjøørreten lever, hvordan man finner sjøørretplasser, fluevalg samt vedlikehold etter fiske i saltvann. Deretter dro fem av oss ned til Kjerringvik mellom Sandefjord og Larvik for å ta en langhelg med sjøørretfiske der. Det høres kanskje langt ut med tanke på at vi har Sandebukta rett utenfor døra, men vi hadde fått låne en hytte i Kjerringvik som gjorde det mulig å overnatte for de som ønsket det. Ved ankomst disket Lars Atle opp med selvfisket røykelaks fra Søråa og sammen med litt godt drikke ble det en skikkelig trivelig torsdagskveld

IMG_1153

Selvfisket røykelaks og eggerøre

IMG_1173

Hytta i Kjerringvik

Fredag morgen våknet vi til fint vær, men med en litt kilen nordavind som gjorde forholdene vanskelige hele helgen. Erik klarte allikevel å lure en liten sjøørret på andre kastet da han skulle demonstrere hvordan man avfisker området man skal vade i før man går ut i sjøen. Været ble etter hvert helt strålende, men så var det denne nordavinden da…

Vi hadde delt oss i to grupper på fredag og fisket litt forskjellige steder for å bli bedre kjent til lørdag da hovedkurset skulle gå. Det ble ikke tatt mange fisk, men til gjengjeld var en del av oss innom Skitt Fiske i Sandefjord og fikk brukt litt penger på nytt utstyr.

Lørdag var den egentlige praktiske kursdagen og vi gjennomførte egentlig en fisketur hvor “nybegynnere” fisket sammen med mer erfarne fluefiskere. Strålende høstvær gjorde det ufattelig fint å være ved havet, men fiskeresultatet ble ikke det helt store. Det virket imidlertid som kurselevene var fornøyd og forhåpentligvis har de nå grunnlag for å dra ut og jage sjøørret alene eller sammen med andre fluefiskere. En stor takk til både kurselever og instruktører for en flott helg.