Rapport fra Hökensås mai 2016

Forpartiet

Allerede på tirsdag var det folk på plass fra DS i Hökensås. De ivrigste dro på morgenen fra Drammen og var på plass i Baltak for noen drag med fluestanga på tidlig ettermiddag. Erik og Hans Petter ankom sent tirsdags kveld, men ikke senere enn at det fortsatt var liv i gutta og vi ble servert både kald øl og skotsk brennevin av den kraftige sorten.

Fisket hadde etter sigende vært helt greit og det var til stor moro for oss andra at Kristoffer faktisk hadde blanka. Unge Jakobsen får under normale forhold fisk både i kjøkkenvasken og i vannglass, men tirsdags kveld var det altså tomt. Det er en viss mulighet at han kommer til å få høre om dette utover i turen…

Høkensåa Naturreservat, åsted for Invictas årlige regnbuetur.

Høkensås Naturreservat, åsted for Invictas årlige regnbuetur.

Onsdag 25. mai

Onsdagen startet med relativt grått vær og en temperatur på en 12-14 grader. Vi hadde bestemt oss for å ta turen ned til Baltak for å fiske i Tidan, en ganske liten elv med både små stryk og sakte-rennende partier. I Tidan er det både brunørret og regnbue og det tok ikke mange minuttene før vi spottet de første “koljene”. Disse ville imidlertid ikke ta og det ble egentlig ikke noe fart i fisket før det begynte å poppe opp Danicaer fra elvebunnen. Erik og Finn Christian landet ganske kjapt noen brunørreter på tørt og etter hvert så ble det liv i resten av gutta også. Hans Petter landet 4 flotte kilosfisker på omtrent like mange kast og mot slutten av dagen påstod Kristoffer at han hadde sluttet og telle… Inntrykket i skrivende stund er at de fleste som har fisket i elva i dag har fått fisk. Espen Smith var borti en av de store purkene så hvis noen tar ei skrellkolje med komplett nymferigg så kan denne leveres på Hytte 8…

Onsdag er for mange normalt transportdag, så nå må vi ta litt ansvar og få folket på riktig hytte. Ny rapport i morgen

Torsdag 26 mai

Det tok litt av i går kveld da det var mange som ikke hadde sett hverandre på en god stund, men vi fikk da omsider krabbet oss ut og fordelt oss på diverse sjøer og tjern. Fisket var tregt som følge av ugunstige værforhold, men ellers var det topp stemning. De fleste fisket i område Prinssjøen, Ensjøen, Hvita Tjern og Tjern 59 da dette er fluefiskervannene i Hökansås. Man skulle ikke gå langt før man traff på et Invictamedlem. Folk fisket i grupper og man måtte jobbe for fisken. Værforholdene gjorde nok sitt til at mange blanket. Det ble noen koljer i løpet av dagen men det var ikke mange som plukket mer enn tre. Kvelden ble tilbrakt i hyggelig lag og det var mange gode fiskehistorier over en liten pils.

Espen er glad!

Espen er glad!

Fredag 27 mai

Fredag pleier å være vår fellesdag i Hökansås. Vi har tradisjonelt pleid og leie Strandgölen denne dagen, men i år hadde andre kommet oss i forkjøpet. Vi leide derfor Bestasjøen hvor ingen av oss hadde vært før. Bestasjøen har visstnok vært reservert for firmautleie før og vi har ikke hatt tilgang før i år. Mario og Ole dro opp tidlig og Mario hadde på ei skikkelig skrellkolje som dessverre kom seg løs. Formann Kristoffer fikk jo selvfølgelig fisk med en gang, men han tar jo som før nevnt fisk i både vannglass og toalettboller… DEt ble tatt brukbart med fisk på morgenen og spesielt var det da Atle dro sin først 1,5 kg kolje. Gledesbrølet ble antagelig hørt helt til Tidaholm. Jeg tror alle “nybegynnerne” tok fisk på Bestasjøen og det ble etterhvert “plagsomt” mye bilder av førstereisefiskere med fangst på Facebook. Vi pratet litt om det i styret og antar at hverken Stian, Atle eller Jarle er blitt noe mindre interessert i fluefiske etter turen.

 

 

IMG_1761

Thoralf med Pulled Pork og pølse på Bestasjöen.

Felles mat var som alltid en höjdare på turen. Hans Petter stilte opp med Pulled Pork, Pølser, Maisstuing, salat og ferskt brød til 26 mann. Stillheten rundt matbordet beviser at folket satt pris på Hans Petters kokkekunster.

Etter Lunch var det stilnet av og det ble bare tatt sporadisk med fisk. Noen av gutta flyttet imidlertid til den innerste Prinssjøen og opplevde fint tørrfluefiske med vårfluer.

Kvelden ble nyttet i godt selskap og det kan fort bli sent over en liten pils.

Lørdag 28 mai

Lørdag forgikk etter prinsippet fisk hvor du vil. Noen av oss hadde leid Abborgölen, et ganske lite vann med fin fisk. Her opplevde vi både Vulgataklekking og spinnerfall, men det ble liksom ikke noe fart over det. Det vaket friskt utenfor kastehold og noen av gutta fikk lurt opp tilsammen ni regnbuer. Rapporter fra sjøene rundt var heller ikke kjempegode, men det ble tatt fin fisk i elva og det var spesielt gledelig og se førstereisegutta herje i sjøene. Flere av de har gått gradene med kastekurs, praktisk kurs og fluebindekurs hos Invicta så derfor er det ekstra gøy å se de tar fisk.

Danica i Tidan (Foto: F. Ch. Ryggetangen)

Danica i Tidan (Foto: F. Ch. Ryggetangen)

Søndag 29 mai

Søndag var hjemreisedag og de fleste dro tidlig. Thoralf, Frank og Jarle valgte å fiske på morgenen men rapportene tilsa ikke at det ble tatt fisk. Været var i tillegg grått med regn og tåke. Turen hjem gikk greit for de fleste, men noen ble holdt igjen i hele 3 timer sør for Strømstad pga en stygg ulykke på E-6. Alle har i skrivende stund kommet seg trygt hjem. Hytter for neste år er allerede bestilt så da er det bare og sette av 24-28 mai 2017. Vi snakkes i Höken til neste år!