Åpent hus lørdag 11.11.17

Bli med på Drammens og omegns største fluefiskebegivenhet!

Fluegruppa Invicta inviterer til uformelt, åpent hus med fyr i peisen, på Sølfastøya. Alle fluehoder inviteres til en  hyggelig dag på Sølfastøya. Det kommer til å være spennende aktiviteter gjennom hele dagen. Det vil være muligheter for enkel bevertning i kiosken under hele arrangementet og det vil være mulig å kjøpe middag og godt drikke rundt middagstider.

Invicta Open fluebindekonkurranse vil gå hele dagen for de som har lyst. De beste fluebinderene premieres.  De som ikke har lyst til å delta i denne konkurransen binder fluer kun for moro skyld!

Bord settes opp slik at det kan bindes under foredragene, og når de som har lyst vil. Så her er det bare å tørke støvet av bindestikka og komme seg ned på Sølfastøya.  Del gjerne- vi vil gjerne ha fullt hus!

Det vil også bli arrangert loddsalg med mange spennende premier bla fluer bundet av Thoralf Thorstensen, Finn Christian Ryggetangen og Kristoffer Jacobsen. Andre premier som er verdt å nevne er håndlagde verktøyholdere til bindestikka laget av Lars Dahl, klubbens egne fluebokser med silikoninlegg og eventuelle premier som kommer inn fra våre sponsorer.

Program for dagen med forbehold om endringer

11:00-12:00 loddsalg Mingling og sosialt
11:30 Start Invicta Open Påmelding Invicta Open og gjennomgang regler
12:00-13:00 Fluegruppa Workshop Nymphes Céramique\Blynymfer
13:00-14:00 Fluegruppa Fluebinding og sosialt
14:00-15:00 Morten Harangen Hekta på laks!
15:00-16:30 Fluegruppa Middag\matservering
16:30-17:30 Jens Olav Flekke Redd Villaksen: Norske Lakseelver\utfordringer med oppdrett.
17:30-18:30 Fluegruppa Fluebinding og sosialt
18:30-19:30 Tore Litlere Rydgren Mitt fluefiske i Hedmark – En rundtur i Hedmarks mer eller mindre hemmelig elver og vann
19:00 Fluegruppa Innlevering Invicta Open
19:30-20:00 Fluegruppa Loddtrekning\Premiering Invicta Open
21:00 Fluegruppa Kvelden avsluttes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Premier

Antikke litografier fra slutten av 1800-tallet pent innrammet med tilpasset passe-partout med insektsmotiver. Premier for 4500,-

Invicta Open vil være en fri bindekonkurranse (regler), men fluene må bindes på klubbhuset 11.11. Kun ett mønster kan leveres inn.

Om aktivitetene

Morten og Hekta på laks

Jeg skulle aldri fiske laks. Ørretjakt i inn- og utland stjal nok tid, syntes jeg. Men planen gikk i dass. Dårlige venner ledet meg inn i fristelse. Nå digger jeg å fiske laks.Dette foredraget begynner i min lokale elv, Numedalslågen. Etter å ha kastet, kastet og atter kastet i tre år, fikk jeg endelig min første laks. Fem kilo blank og feit magi! Uten at jeg forsto hvorfor jeg plutselig hadde lyktes. Siden dette ekstatiske øyeblikket har jeg stadig fokusert mer på laks, ikke bare hjemme i Lardal, men også ellers i Norge, Sverige og Skottland.

Workshop Nymphes Céramique\Blynymfer

Lær å binde keramiske nymfer på Franskt vis. Begynte i fjor høst å se etter litt informasjon om hvordan noen spesielle nymfer jeg hadde sett på nettet kunne bindes- Såkalte keramiske nymfer. Disse er med sin slanke form velegnet til europeiske nymfeteknikker da de synker fort selv i meget små størrelser. Samtidig trenger nymfene mindre vekt i motsetning til tradisjonelle tungstennymfer.

Spesielt franskmenn er glade i disse nymfene, og de er verken gode til å legge ut binde beskrivelser på engelsk eller å dele fremgangsmåten, så det ble litt detektivarbeid og prøving og feiling før jeg kom i mål. Lær og lag dine egne på denne worskshopen.

 NOROCO

Vi har invitert Noroco, som setter opp fluebindeshop så du kan fylle opp med litt utstyr dersom  du trenger.

 

 Redd Villaksen

Jens Olav Flekke kommer for å snakke om villaksforvaltningen i Norge og utfordringene med oppdrett i norske fjorder. Jens  kommer til å fokusere på hvorfor det er viktig å få på plass finansiering av oppkjøp av fiskeretter for laks fra havet rundt Færøyene, det dagsaktuelle trafikklyssystemet som åpner for vekst i næringen i en rekke områder, og redd villaksens arbeid.

Redd villaksen

Mitt fluefiske i Hedmark – En fluefiskeguide til småelver og semihemmeligheter med Tore Litleré Rydgren

Etter oppveksten i og ved Drammens- og Snarumselva, har vann og vassdrag i Hedmark dominert Tores fiskeopplevelser de siste tiårene. Og det er mulighetene som ligger i Hedmark Tore skal fortelle oss om i sitt foredrag. Det finnes nemlig langt mer enn bare Glomma og Renaelva som kan gi store fiskeopplevelser i dette fylket.
Tore fikk sin første fluestang, en brukt splitcanestang, i 1978. Fluefiskegalskapen var et faktum etter at han fikk sin første ørret på en Dusty Miller samme sommer. Utover nittitallet konverterte han gradvis lidenskapen sin til jobb og er i dag høgskolelærer på Jakt- og Fiskeguidestudiet ved Høgskolen i Hedmark, fluefiskeguide, kasteinstruktør og foredragsholder.

Sted for dagen