Invitasjon- nerdetur med tørrflue INGEN LEDIGE PLASSER

En av de store… Støbakkjin

Oppdatert 15.03.18

Invitasjon til ny tur! 11-15 Juli 2018

I forberedelsene til årets sesong har fluegruppa valgt å fornye seg litt. Galten og området rundt er fantastiske områder med godt fiske, men vi har også mange andre steder i Norge som kan tilby spennende fiske og flott fisk.  Fluegruppa har i år derfor valgt å invitere til sommertur til øvre Hallingdal. Området er meget spennende og sannsynligheten for å få stor ørret, er vesentlig bedre her enn på Galten. Så dette er en tur for alle ørret fanbois der ute.

Holselva er en variert terskelelv med begrenset kortsalg. Vi har kjøper alle kortene så vi har elva helt for oss selv.

For ordens skyld- alle bildende er tatt i Holselva eller Storåni på private turer hit i perioden 2013-2017

 

Fisken i Holselva vandrer opp fra næringsrike Strandafjorden og er enten gyllenbrun som fisken øverst, eller sølvblank som en Sjørrett. Det beste av alt er at de kan bli virkelig store- vill fisk på 7 kg er tatt på flue i elva senest for 2 år siden. Snittet er bra, og får du tak i en av de store er de gjerne mellom 1 og 3 kg

Siphlonorus spinnerfall

Fisket i perioden er i hovedsak sentrert rundt den store Siphlonorus døgnfluen. Klekkingene kan være massive og spinnerfallene enorme. Håndfullen over ble fanget med ett sveip med hoven ovenfor Sveinhaugbrua i 2014. Vi tar en klubbkveld og binder egnede Holselva fluer ila av våren!

Den store akilleshælen til Holselva er som med mye annet fiske, men kanskje spesielt her, er at vannføringen kan være lav. Dette gjør fisket til tider utfordrene, men den store fisken er fortsatt i elva og det er muligheter for å finne stor aktiv fisk selv på lav vannstand. Delene nedstrøms Sveinhaugbrua huser stor fisk og og er ikke så følsom for endringer i vannføring som lenger opp i elva

Får vi utfordrene forhold er det muligheter også i Storåni, da denne elva gjerne har høyere vannføring i perioden. Denne artige elva, som ligger lenger opp i dalen ved Hovet kan gi artige klekkinger av både siphlonorus, Aurivilli og Baetis. Snittet er noe mindre her, men mulighetene for kilosfisk og oppover er absolutt til stede. Fisken vandrer opp fra Hovsfjorden på samme måte som i Holselva, så mulighetene for stoor fisk er absolutt til stedet.

Storåni. Utsikt ned mot “maståa” og øvre jordet.

 

Andre muligheter er Kvinda på fjellet i Hol og Hallingdalselvi ved Gol Kirke

Praktisk info

Antall deltagere 8 mann.  Påmelding er bindene- dvs at egenandel må betales når du er påmeldt. Felles grilling i regi av Invicta lørdag ved gapahuken i Drivahølen

Innkvartering

Ål camping.

Selvhushold på Ål camping. Vi leier 4 hytter slik at det skal bli god plass til alle.

Vi jobber med å finne egnet innkvartering enda nærmere elva, enten et hus eller en hytte, og vi har noen følere ute blant de lokale,- men inntil videre planlegger vi felles overnatting på Ål camping. Campingen har enkel standard, men er ren og ryddig.

Fiske

Onsdag 11.7.18 Storåni
Torsdag 12.7.18 Holselva
Fredag  13.7.18 Holselva
Lørdag 14.7.18 Holselva
Søndag 15.7.18 Holselva

Turen starter onsdag 11.7 og vi starter å fisket onsdag kveld med en kikk på elva og fiske i Storåni.

Torsdag til Lørdag har vi kort i Holselva. Da destinasjonen er i tilgivelig avstand fra Drammen har vi også lagt opp til fiske på Søndag. Foreløpig er dette planlagt å være fiske i Holselva, men vi bestiller først kort da vi vet om noen ønsker å fiske søndag

Pris

Fiske Holselva Tordag tom Søndag 2100

Fiske Holselva Torsdag tom lørdag 1900

I tillegg kommer eventuelt fiskekort i Storåni med en pris på ca 100 kr for fiske onsdag kveld

Inkluderer overnatting

Innbetales til konto: 90151679594 innen 1. Mai 2018. Vennligst påse at innbetaling er Invicta i hende 1.mai da faktura på fiskekort forfaller denne dagen

Merk med navn og “holselva”