Hökensås 2019

OPPDATERT  07.02.19

Pangstart på sesongen? Bli med Invicta til Høkensås!

Når ? Fra onsdag 22/05 til søndag 26/5 Som er  tiden på året med mest aktivitet i Høkensås. Mulighetene er store for både å oppleve klekking av Vulgata, Danica og store vannnymfer,-  for å nevne noen få arter. Mulighetene er mange, og området tilbyr et variert fiske, enten du er tørrfluenerd eller liker å variere teknikkene litt, med fiske både i stille og rennende vann

Invicta har leid 6 hytter i Hökenås semesterby og har plass til 24 deltagere og vi fyller opp etter førstemann til mølla prinsippet. Her må dere regne med stor pågang da turen er veldig populær.

Fredag 24/05 har vi leid Strandgölen, og det  vil det bli felles grilling i regi av Invicta (grillmat ink. i påmeldingsavgift)

Du kan lese om tidligere turer her:

(Invitasjonen fortsetter med mer informasjon under rapportene)

Rapport fra Høkensås 2017

Rapport fra Hökensås mai 2016

Rapport fra Invictas tur til Hökensås 2015

Tidan fra broen i Baltak

Praktiske opplysninger fiske

De som ønsker å leie båt i Syd- og Nordvannet må besørge dette selv. Det gjøres enklest ved å ringe: 0046502-230 00 for å snakke direkte med Sportsfiskeshopen. Bellybåt kan medbringes og brukes i Nord- og Sydvannet.

OBS: På Fredag må det kjøpes eget fiskekort i Strandgölen. Dette er et spesialkort som vi har holdt av til alle turdeltagere- det gir rett til fiske i alle sjøer på Hökensås i tillegg til Strandgölen. Dette kjøpes i fiskebutikken på campingplassen. Ønsker du ikke å delta på fiske i Strandgölen står du selvsagt fritt til å velge dette og fortsatt være med på grilling på kvelden. Anbefaler dog å prøve seg i Strandgölen da det er desidert størst tetthet av store fisker her.

Fiskekort for øvrige dager kjøpes direkte fra tilbyder på campingplassen

Fiske i Baltak(elv) Eget fiskekort som kjøpes i automaten ved oppdrettsanlegget. Om du har lyst til å fiske i rennende vann anbefales det å planlegge dette midt i uken da det erfaringsvis kan bli trangt om plassen i helgen.

Praktiske opplysninger

Pris: Kr 1500 -pr deltager.  Innbetales til konto 90151679594. Viktig: Merkes med navn på deltager og Høkensås. Innbetalingsfrist 3. Mai 2019. – Utvask ink. i påmeldingsavgift

Transport: Deltagere ordner selv med transport til Høkensås. Vi kommer til å avholde et enkelt informasjonsmøte på en torsdagskveld før vi drar, der det vil være mulig å avtale samkjøring.  Vi vil også snakke litt om hvilke type utstyr det kan være greit å ha med seg sydover for de som er nye.  Er du ny og ønsker å være med, tar vi gjerne og går igjennom flere detaljer rundt fisket, som fluer og teknikker før vi drar, men gi beskjed om dette sammen med din påmelding ( vi må planlegge litt, og det er ikke alltid det er nye med på tur)

Kvarter tilbys i firemanns hytter med eget bad, kjøkken og stue. Mulighet for selvhushold. Styret setter sammen ei liste over hvem som skal bo i hvilken hytte. Vi lager ei liste så alle kan se hvem de skal bo sammen med- vi tilpasser slik at de som ønsker å bo sammen får mulighet til det (gi beskjed når lista publiseres) Dette gjør vi for å få til en effektiv innkvartering der de som kjører sammen skal få mulighet til å bo på samme hytte.

Bindene påmelding til [email protected]. Innbetaling av deltageravgift  skal vises på Invictas konto 3.mai

 Invictas Skrellkoljemesterskap 19

– Kun for gøy, men med en fin premie!

Konkurransereglene er enkle. Størst (tyngst) fisk premieres (Ørret/Regnbue/Gjedde)! Med andre ord: Han som tar den største skrellkolja vinner.  Det blir en uhøytidelig og antageligvis hyggelig premieseanse på campingplassen lørdag kveld hvor vi gjennomgår alle innmeldte fisker.

For å melde på fisk, send et bilde som er tatt like etter at fisken er fanget til [email protected]. (helst sammen med fiskeren, men ikke et krav) Skriv også på vekt i e-posten. Siden dette er ment og være en uhøytidelig konkurranse så stoler vi på deltagernes ærlighet (kanskje dumt når det gjelder fluefiskere…) og setter ingen krav til spesielle vitner utover deltagernes egen samvittighet. Vi regner med at de aller fleste allikevel vil bli observert av fiskekompiser som kan adferdskorrigere forsøk på innmelding av for høy vekt…

Fluetips: 

OBS! i år tenker vi å få til en felles bestilling fra Fullingmill i England.

Fulling Mill har et godt utvalg av fluer som egner seg til regnbuefiske. Mer informasjon om dette kommer

Dere kan også se saken under som vi laget for en tidligere tur

Tips til fluer Hökensås

Nye og gamle medlemmer- velkommen med på tur!

Ta gjerne kontakt med Kristoffer på tlf 46610297 om det er noe du lurer på!

Deltagelse betinger medlemskap i DS og Invicta. Det er mulig å “ta med en kompis”, men dette må avtales særskilt. Vi sjekker om kontingent er betalt.